Politiet i Østerrike har arrestert tre tenåringer med innvandrerbakgrunn for en gjengvoldtekt ved et asylmottak for ukrainske flyktninger i Linz.

Politi på patrulje hørte skrik fra en bygning hvor ukrainske flyktninger oppholder seg. Bak en nødutgang oppdaget de fire gutter som var i ferd med å gjengvoldta en 16 år gammel jente, skriver Austria Presse Agentur (APA).

Tre av overgriperne ble raskt pågrepet, den fjerde klarte å rømme fra åstedet. Det er ikke kjent om offeret var fra Ukraina eller om hun kjente gjerningsmennene fra før.

De pågrepne er to 15 år gamle gutter fra Afghanistan og en 14-åring fra Iran.

Sverige: Ukrainske flyktninger slo alarm, ble flyttet til en garasje

Viseguvernør Manfred Haimbuchner (FPÖ) krevde etter hendelsen at EU skulle holde gjerningsmennene «under internasjonalt overoppsyn i Brussel eller et annet sted».

– Jeg er klar over at vi ikke kan deportere unge mennesker til Afghanistan på grunn av gjeldende lovverk, men jeg er ikke villig til å beholde disse forbryterne her på skattebetalernes regning, sa Haimbuchner i en uttalelse.

Übergriff auf 16-Jährige durch Jugendliche in Linz 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.