Princess Cruises bekreftet at et av deres cruiseskip, «Ruby Princess», rapporterte covid-19-utbrudd før de la til kai i San Francisco søndag etter et 15 dagers cruise gjennom Panamakanalen. Skipet la senere samme dag ut på et nytt 15 dagers cruise til Hawaii.

Cruiseoperatøren krever at passasjerer og besetningsmedlemmer er fullstendig vaksinert mot covid-19. Princess Cruises krever at passasjerene skal vise en negativ covid-19-test og bevis på vaksinasjon for å komme om bord, ifølge selskapets nettsted.

De som testet positivt, ble «isolert og satt i karantene mens de ble overvåket og tatt vare på av selskapets medisinske team om bord», forteller Princess Cruises i en uttalelse til nyhetsbyråene (USAToday):

– De smittede var alle asymptomatiske eller mildt symptomatiske, ifølge rederiet. Noen av de smittede passasjerene fullførte ikke karantenen sin og ble enten sendt hjem eller forsynt med innkvartering i land på forhåndskoordinerte hoteller for karantene.

Hvor mange som testet positivt under cruiset, er ukjent (San Francisco Chronicle).

– Alle Princess’ reiser er «vaksinerte cruise» etter definisjon av U.S. Centers for Disease Control and Prevention, sa selskapet. Vaksinasjonsraten for gjester og mannskap var på 100 prosent (San Francisco Chronicle).

Bransjedata forteller at cruiseselskapene samlet tapte 63 milliarder dollar i 2020 og 2021.

Les og del!

Forskningen på covid 19 begynner å bli ubehagelig for myndighetene

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.