Ukrainerne er tydeligvis ikke som alle andre flyktninger. Siden krigen begynte for vel en måned siden har mer enn en halv million ukrainere vendt hjem til Ukraina. De aller fleste menn, sier en talsmann for ukrainske myndigheter.

Der Sprecher der ukrainischen Grenzpolizei, Andrij Demtschenko, teilte WELT mit: „Seit Kriegsbeginn am 24. Februar sind 510.000 Ukrainer aus dem Ausland wieder zurückgekehrt, darunter mehr als 110.000 in der letzten Woche.“

Talsmannen til det ukrainske grensepolitiet, Andrij Demchenko, sier til WELT:

– Siden begynnelsen av krigen den 24. februar, returnerte 510.000 ukrainere tilbake fra utlandet, inkludert mer enn 110.000 i den siste uken. (WELT)

Ifølge FNs høykommisariat for flyktninger (UNHCR) lå tallet på ukrainske flyktninger mandag på 3,86 millioner. Hvorvidt de returnerte er inkludert i statistikken, er ikke kjent.

Demtschenko forteller WELT at de aller fleste av de som returnerer er menn som returnerer fra Polen, og som alle ønsker å bidra i forsvaret av sitt land.

Med få unntak har Ukraina forbudt menn under 60 år å forlate landet.

„510.000 Ukrainer seit Kriegsbeginn zurückgekehrt“ (WELT)

Les også:

Ukrainske skoleelever i Oslo kan få det tøft – men skyld ikke på pandemien

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.