USA motsetter seg ikke lenger overføring av polske krigsfly til Ukraina. Saken ligger nå i polske myndigheters hender, ifølge Ukrainas utenriksminister.

– USA har ingen motforestillinger mot overføring av fly. Så vidt vi kan konkludere, ligger ballen nå i polske hender. Vi skal se nærmere på temaet i våre samtaler med polske kolleger, skriver Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Kulebas uttalelse kom etter et møte i Polen lørdag der han sammen med Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov møtte USAs president Joe Biden, forsvarsminister Lloyd Austin og utenriksminister Antony Blinken.

Tidligere denne måneden avviste Pentagon en plan om å overføre kampfly fra Polen til Ukraina. Planen innebar at Polen skulle sende sine gamle fly fra sovjettiden, av typen MiG-29, til Ukraina via en amerikansk militærbase i Ramstein i Tyskland.

Ukraina har lenge oppfordret Vesten til å gi landet tilgang på kampfly. Bekymringen i Washington var begrunnet med at overføring av kampfly kunne føre til direkte konfrontasjon mellom Nato og Russland, noe som kan føre til eskalering av krigen.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.