Dyr å varme opp: Hytte ved Mosetertoppen i Hafjell nord for Lillehammer, i Øyer kommune. Foto: Geir Olsen / NTB

Norges over en halv million hytteeiere sliter tungt med strømprisene. Men for regjeringen har denne store gruppen vært helt ute av bildet når strømstøtten har blitt fordelt.

I Norge har hytte vært allemannseie gjennom generasjoner, på tvers av alle samfunnslag. Det er langt fra bare velstående som eier hytte her i landet.

Derfor rammes mange vanlige hytteeiere hardt av de skyhøye strømprisene. Det kommer på toppen av generelt økende skatter og avgifter knyttet til hyttehold, økende priser på drivstoff til hytteturen, pluss at det varsles renteøkninger fremover.

I en slik situasjon opplever hyttefolket det som urettferdig at de skal holdes utenfor den ellers temmelig allmenne strømstøtten regjeringen har fordelt.

I et brev til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ber nå Norges Hytteforbund om at det innføres strømstøtte til hytter på lik linje som til privatboliger, beretter NTB.

Etter en undersøkelse om de svært høye strømprisene blant 2000 av sine medlemmer har Norges Hytteforbund sendt brev til Vedum, hvor de spør om landets 500.000 hytteeiere er oversett eller bare glemt.

Styreleder i Norges Hytteforbund, Trond G. Hagen, sier til Nationen at de høye strømprisene har rammet mange hytteeiere hardt, og at de også har behov for strømstøtte på lik linje med eiere av privatboliger.

– For veldig mange går dette hardt ut over privatøkonomien, så hardt at mange får alvorlige problemer med å kunne gjøre opp for seg, kanskje spesielt pensjonistene, men også mange vanlige lønnsmottakere. Den nye modellen for beregning av nettleie, som foreløpig er utsatt, vil forsterke problemet ytterligere, sier Hagen.

Norges Hytteforbund mener at regjeringen snarest må komme på banen med en ordning for hytteeiere, med tilbakevirkende kraft for desember 2021.

Dermed stiller også Hytteforbundet seg i køen av grupper som etterlyser handlekraft fra finansminister Vedum.

Les også: 

Sp-profiler har fått nok: Ber Vedum sette ned drivstoffavgiften

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.