Flere titall afghanske jenter og kvinner protesterte lørdag i Kabul mot Talibans beslutning om å stenge skolen for jenter.

«Åpne skolene» og «rettferdighet», ropte demonstrantene mens de bar på skolebøker og plakater.

«Utdanning er vår grunnleggende rettighet, ikke en politisk plan», sto det på noen av plakatene. Flere av demonstrantene gikk med skoleuniform.

Demonstrasjonen fant sted på et bytorg i Kabul lørdag, og det var flere titalls jenter og kvinner til stede. Etter en kort marsj spredte de seg fordi Taliban-krigere kom til stedet.

Bakteppet er at Taliban besluttet å stenge jenteklassene etter bare noen timer da de onsdag fikk komme tilbake på skolen. Jenter i ungdomsskole- og videregåendealder har vært nektet undervisning helt siden Taliban grep makten i august i fjor.

Vestlige land har fordømt handlingene til Taliban og krever at skolene gjenåpnes. Taliban har foreløpig ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen om å sende jenter hjem fra skolen.

Se eldre artikkel fra Document: Huitfeldt skuffet over løftebrudd fra Taliban

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.