Høyre har over en lengre periode forsøkt å stille regjeringen til veggs for beslutningen om å innføre rødt nivå på videregående skoler i desember, men så langt har ingen dokumentasjon blitt lagt fram og noen høring blir det ikke.

Høyre varslet sak vedrørende regjeringens manglende evne til å fremlegge dokumentasjon for beslutningen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag.

Partiet mener at regjeringens bruk av smitteverntiltak kan være i strid med smittevernloven.

– Så langt har vi ikke fått et eneste bevis for et eneste faglig råd som anbefalte rødt nivå i de videregående skolene. Dette var veldig inngripende tiltak og krever svært gode begrunnelser, sa Frølich, som leder komiteen, mandag. (NTB)

Tirsdag melder VG at det ikke blir noen høring. Frølich fikk ikke støtte fra de fire komitémedlemmene han trengte for å starte en høring.

Flertallet i komiteen ønsker altså ikke å la Stortinget granske regjeringen. I stedet setter regjeringen selv ned et utvalg som skal granske den.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.