Minst seks mennesker mistet livet da en bil i høy fart akselererte inn i en folkemengde i Strepy-Bracquegnies i La Louviere sør i Belgia tidlig søndag morgen. 10 personer er alvorlig skadet og 27 har fått lettere skader, melder den belgiske tv-kanalen RTBF.

Det var under forberedelsene til karnevalet hvor 150-200 mennesker hadde samlet seg kl. 05 søndag morgen at en bil med to menn kjørte inn i menneskemengden.

Politiet har pågrepet to gjerningsmenn. De er fra La Louvière og er født i 1988 og 1990 og er ikke tidligere kjente av politiet for liknende handlinger, opplyser belgisk presse.

Et vitne fortalte RTBF News: ‘Jeg gikk langs veien. Jeg snudde meg og så en bil komme mot mengden. Den kom veldig fort og den bremset ikke. Den fortsatte og tok med seg en jente hundre meter videre.»

«Var det en bevisst handling eller ikke? Det vil etterforskningen vise,» kommenterte ordføreren i La Louvière, Jacques Gobert.

«På det nåværende tidpunktet i etterforskningen er ikke terrorsporet prioritert», spesifiserte Damien Verheyen, visestatsadvokat, under pressekonferansen.

Det ble først påstått at bilen med de to gjerningsmennene kjørte så fort fordi de forsøkte å komme seg unna politiet. Dette er senere avkreftet. Bilen til de to gjerningspersonene var den eneste bilen som var involvert. De forsøkte også å stikke av fra åstedet.

Moustique.be   Leparisien.fr   LeSoir.be

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.