NTB

Ukjente personer kappet ned flere trær og la dem over fylkesvei 614 og riksvei 5 ved Florø lørdag kveld og natt til søndag. Nå starter politiet etterforskning.

– Ingen er kommet til skade, men det er bare flaks, sa operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB natt til søndag. Han sier at de ser svært alvorlig på sakene.

Søndag formiddag opplyser operasjonsleder Steinar Hausvik at politiet har åpnet etterforskning.

– Politiet har startet etterforskning for å avklare omstendighetene omkring flere tilfeller av trær felt over veibanen i Kinn kommune det siste døgnet, sier han i en pressemelding.

Politiet etterlyser kontakt med personer som har kjørt på fylkesvei 614 mellom Grov og Svelgen i tidsrommet 21 til midnatt 23. mars. De ønsker også å komme i kontakt med personer som har kjørt på riksvei 5 mellom Storebru og Eikefjord i tidsrommet midnatt til 01.30.

Bil med fem kjørte i tre

Klokken 23.30 fikk politiet melding om at flere trær var kuttet ned og lagt over veibanen på fylkesvei 614 mellom Magnhildskartunnelen og Grov i Kinn kommune. Her ble veien ryddet før noen kjørte inn i trærne.

To timer senere ble riksvei 5 ved Knapstad mellom Eikefjord og Storebru i Kinn kommune stengt etter at en bil kjørte inn i et tre som lå over veien. Fem personer var i bilen, men ingen ble skadd.

– Også her var det flere trær som var kuttet med motorsag. Under varslingen av ulykken kjørte to biler til inn i det samme treet. En tredje bil kjørte i grøfta for å unngå treet. Det er store materielle skader, men ingen personskader, sa Kolltveit.

Riksvei 5 ble ryddet og åpnet klokken 3.07 natt til søndag.

Ønsker tips

Politiet sa natt til søndag de har lite å gå på i saken, men at de gjerne tar imot tips. Politiets tipstelefon har nummeret 476 96 060.

I Danmark mistet en 55-åring livet da bilen han kjørte, ble knust av et stort tre på Sydsjælland natt til 13. mars. Seks menn som politiet mener kuttet ned treet med vilje, er siktet for uaktsomt drap.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.