Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Russland vil ikke ta hensyn til avgjørelsen fra Den internasjonale domstolen (ICJ) om å stanse invasjonen av Ukraina, ifølge Kremls talsperson Dmitrij Peskov.

Verdenssamfunnet gjør sitt ytterste for å få slutt på Russlands aggresjon overfor Ukraina, så det kan bli slutt på den blodige krigen.

Men  Kreml ignorerer alle slike henstillinger, og nå også en dom i Haag:

– Russland kan ikke ta hensyn til avgjørelsen fra Den internasjonale domstolen om å suspendere den spesielle militære operasjonen i Ukraina. Det er ikke mulig med noen enighet her, sier Peskov til det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti torsdag.

FNs øverste domstol (ICJ) i Haag beordret i en kjennelse onsdag Russland til å stanse invasjonen av Ukraina.

ICJs kjennelse er bindende, men domstolen har ingen myndighet til å sørge for at eventuelle pålegg faktisk blir gjennomført. Saken må da oversendes til Sikkerhetsrådet, der Russland har vetomakt, skriver NTB.

Mange vil oppfatte dette som et signal om at Russland i stor grad har meldt seg ut av samfunnet av verdens siviliserte stater.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.