Russland har ingen planer om å kalle inn flere russiske soldater til å kjempe i Ukraina-krigen gjennom en andre runde med mobilisering.

Dette hevder Dmitrij Peskov, pressetalsperson for president Vladimir Putin, ifølge Sky News.

– Jeg kan ikke snakke på vegne av forsvarsdepartementet, men det er ingen diskusjoner i Kreml om dette, sa Peskov mandag.

Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister tidligere i år, men hevdet at innkallingen av 300.000 soldater ble fullført i slutten av oktober.

Til tross for dette har enkelte i Vesten anklaget Moskva for «skjult» mobilisering, med rapporter om russiske fanger som har blitt tvunget til å kjempe i Ukraina. (NTB)

Peskov sier også at Kreml er bekymret over pågående angrep mot det russiskkontrollerte  Zaporizjzja-atomkraftverket, som ble beskutt i helgen.

Moskva ber det internasjonale miljøet om hjelp til å få slutt på krigen i Ukraina, ved å stanse angrepene som Ukraina og Russland fortsetter å skylde på hverandre for.

Krigen i Ukraina har om noen få dager pågått i ni måneder, etter at russiske styrker invaderte Ukraina 24. februar.

Les også:

UDI venter 40.000 flyktninger fra Ukraina neste år

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.