– Å leve med høye strømpriser er noe av det beste vi kan gjøre for Ukraina nå, sier forsker Indra Øverland ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi).

Ifølge VG ber forskeren, som leder Nupis klimagruppe, velstående nordmenn om å slutte å klage på dyr strøm.

– Folk som har dårlig råd, må få si ifra om det og få hjelp, men jeg synes ikke vi skal lage et bilde av den norske befolkningen som et offer i denne sammenheng. Veldig mange nordmenn har råd til å betale mer for strømmen enn det de har gjort de siste årene, sier Indra Øverland.

Han mener høye strømpriser i Norge er bra for klimaet, økonomien og også for Ukraina. Forklaringen er at dersom Norge har mer fornybar energi å selge, vil det blant annet legge press på Russland, som eksporterer gass til Europa.

– Det er vår plikt å bidra med mest mulig energi til Europa nå. Høye priser i Norge vil gjøre at vi bruker mindre strøm selv, dermed kan vi selge mer. Vi tjener også veldig, veldig mye penger på dette. Det kan diskuteres hva de pengene skal brukes til, men for «AS Norge» er dette veldig bra, sier Øverland til VG.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.