I uken som gikk ble Jannat, en syv dager gammel jente, drept av sin far Shahzaib Khan, i Mianwali, Pakistan. Ifølge politiet tok Khan seg inn i huset, rev barnet fra moren og skjøt det fire ganger før han flyktet fra stedet.  

Familien kjørte pikebarnet til sykehuset, men legene erklærte henne død ved ankomst. Jannats forbrytelse var å være jente. Offerets morfar Nasrullah Khan har anmeldt Shahzaib for mord. 

Andreårsstudenten Shahzaib Khan giftet seg med sin kusine for to år siden, og dette var deres første barn. Khans svoger sa til den pakistanske avisen Dawn at Khan desperat hadde ønsket seg en sønn og hadde vært veldig forstyrret etter jentas fødsel. Han følte seg ydmyket over å være far til en jente og ga etter for det sosiale presset om å få en sønn.

Dette er ingen isolert hendelse. I juni 2021 ble 15 dager gamle Dua Fatima hentet ut av vuggen og drept av onkelen som mente at jenta var et dårlig tegn for familien. Liket av den lille kroppen ble funnet av onkelens naboer i et kloakkrør i Mohallah Mubarakpura i pakistansk Punjab.

Ifølge en UNICEF-rapport fra 2013 blir mer enn 300 nyfødte jenter forlatt i gatene bare i Karachi hvert år (BBC-video). I 2017 ble likene av 345 jentebarn gravd opp i forskjellige deler av Islamabad, og i 2019 ble det funnet 375 døde spedbarn i Karachi, ifølge statistikk fra veldedighetsorganisasjonen Edhi Foundation.

 

Kjøp «Klanen» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.