Foto: Lise Åserud / NTB.

Russlands invasjon av Ukraina har fremfor alt ført til store tap av menneskeliv, vesentlige materielle ødeleggelser og en kraftig flyktningstrøm, men det pågår også en informasjonskrig. Fredag har Russland blokker både Facebook og Twitter, opplyser NTB.

Facebook blir blokkert av Russland, opplyser det russiske medietilsynet Roskomnadzor fredag.

Den sosiale medieplattformen driver forskjellsbehandling, hevder den russiske myndigheten:

Tilsynet beskylder Facebook for «26 tilfeller av diskriminering» mot Kreml-vennlige nyhetsmedier siden oktober 2020, ved at plattformen begrenset tilgangen deres, noe Roskomnadzor anser som et brudd på rettighetene og frihetene til russiske borgere.

Kort etter ble det kjent at denne formen for gjengjeldelse etter utestengelsen av prorussiske medier også er blitt benyttet mot Twitter. The Guardian skriver:

It was later reported that it had also blocked Twitter. The Russian state communications regulator said access had been restricted, according to the state-owned Ria news agency.

Facebook and its sister platform Instagram have removed Russia Today (RT) and Sputnik from their output in the European Union this week and did the same with the UK on Friday, which drew an immediate response from the Russian communications regulator.

Også en rekke internasjonale medier er fredag blitt blokkert i Russland:

It follows the blocks imposed earlier on Friday on the BBC, the US government-funded Voice of America and Radio Free Europe/Radio Liberty, German broadcaster Deutsche Welle and Latvia-based website Meduza.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.