Putins invasjon av Ukraina er i utgangspunktet enkel: Det er et overfall. Hvis han har tenkt å ta hele landet, er det en invasjon som blir til en okkupasjon, med alt det innebærer av risiko. Ting tyder på at Putin har forlatt noe av det sikre og blitt en spiller. Slik ser det ut.

Tucker siterer New York Times på at amerikanerne for flere måneder siden henvendte seg til kineserne og ville ha deres hjelp til å overtale Putin til å avstå fra invasjon. De fremla dokumentasjon på styrkeoppbyggingen og andre tegn på hva som tydet på aggressive hensikter. Hva gjorde kineserne? De avviste amerikanerne og viste informasjonen til russerne.

Slik er den nye konstellasjonen: Kina og Russland mot Vesten, et Vesten som både har ført kriger i «fjerne land som vi ikke vet særlig mye om», for å sitere Chamberlain, i håp om å forvandle disse, rykke dem ut av stammesamfunn og inn i det moderne. Samtidig har Vesten fått et så nært forhold til Kina at man ikke klarer å sette grenser. Årets vinter-OL er bare ett eksempel. Og Russland merker selvsagt at det er én standard for Kina og en annen for russere.

Disse to tilnærmingene – krig samt modernisering og tilpasning til Kina – beskriver en spagat som i lengden er uutholdelig. Den har tappet Vesten og især USA for krefter. Å late som om vi nå kan samles i felles flokk mot Putin, er simpelthen ikke i overensstemmelse med realitetene.

Europeere flest har ikke forstått hvordan uthengning er blitt en øvelse Demokratene og liberale medier bedriver hver eneste dag. Den som våger å opponere, blir forsøkt tatt ned. Dagens USA ledes av liberalere som ikke lenger er liberale. Det er det vanskelig for europeere å forstå, for de blir hjernevasket og manipulert av sine egne medier hver dag.

For frihetselskende mennesker er kampen vanskeligere og mer dyptgripende enn vi liker å tenke oss. Det er ikke lenger snakk om feil ved den liberale modellen. Den har gått over i en annen fase. Det gjelder både USA og EU.

Jeg ser av kommentarene på amgreatness.com at det er en avklaring underveis. Ta ingressen i dagens kommentar av Christopher Roach: Russian Roulette in Ukraine.

We only remain in NATO and have involved ourselves in the current Ukraine mess because of our quixotic goal of remaining the sole superpower, which is rather ironically making us weaker.

Den progressive elitens svar på spagaten har vært løgn. En løgn som er systemisk og manifest, gjør noe med samfunnsklimaet. Det eneste som kan bøte på den, er sannhet. Intellektuell sannhetssøken og moralsk sannhetssøken.

Europa er ikke like heldig. Vi er et kontinent av mange språk og kulturer. Men også her er debatten tvingende nødvendig. Hvis den forfaller til simplistiske rebuser hvor den moralske skyld hele tiden ligger på lur, gir vi fra oss muligheten til en ærlig samtale.

Vi i Document satser på en nordisk samtale med tilfang fra Amerika. Vi er ikke mange nok nasjonalt til å finne argumentene, vi må gjøre det på tvers av landegrensene. De nordiske folk er grener på ett og samme tre.

Vi har mer til felles med hverandre enn med woke-politikere/medier på eget språk. Disse skillelinjene er bare blitt tydeligere og tydeligere.

Se Tucker ta et oppgjør med det liberale USA som har ført landet ut i et morass, en sump. For dette blir han stemplet som Putins lakei.

Det som har skjedd i Ukraina, er så banebrytende at vi er nødt for å ta dette opp på torsdagens Document-møte.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.