Hæren har fått ordre om å utvide offensiven i Ukraina «fra alle kanter» etter at Kyiv nektet å holde samtaler i Hviterussland, sier Russland.

– Etter at ukrainsk side avviste forhandlingsprosessen, ble alle styrker i dag gitt ordre om å utvide offensiven fra alle kanter i samsvar med planene for operasjonen, sier den russiske hærens talsperson Igor Konasjenkov i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

Tidligere lørdag anklaget Kreml Ukraina for å forlenge konflikten ved å nekte å møtes til samtaler som Russland har invitert til i Hviterusslands hovedstad Minsk. Ukraina har sagt at de ønsker å møtes i Polens hovedstad Warszawa.

Ukraina nekter for at de har avvist forhandlinger med Russland.

En rådgiver for det ukrainske presidentkontoret har uttalt at Ukraina ønsker å delta i forhandlinger om våpenhvile, men vil ikke akseptere ultimatum, skriver Sky News.

Slike ultimatum vil bli sett på som et forsøk på å knekke Ukraina og tvinge landet til å akseptere uakseptable forhold, heter det i en uttalelse.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.