En snau halvtime før forhandlingsmøtet med Russland klokka 10 var de ukrainske forhandlerne på plass på grensen mot Hviterussland.

– Temaet for møtet vil være at det innføres øyeblikkelig våpenhvile og en tilbaketrekking av russiske styrker fra Ukraina, går det fram av en uttalelse fra den ukrainske presidentens kontor kort tid før møtet.

Ukraina har akseptert å møte Russland til samtaler. Møtet skal ifølge den russiske forhandlingslederen Vladimir Medinskij starte klokka 10, norsk tid, skriver The Guardian.

Den ukrainske delegasjonen var på plass ved det avtalte møtestedet på grensen mot Hviterussland en snau halvtime i forveien, melder nyhetsbyrået AFP.

I en uttalelse fra den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj søndag, ble det uttalt at han var villig til å ha samtaler med Russland, men at han ikke hadde stort håp om en enighet.

– La dem forsøke, så ikke en eneste innbygger i Ukraina i ettertid skal være i tvil om at jeg, som president, gjorde et forsøk på å stanse krigen, uttalte Zelenskyj.

Følg nyhetsstrømmen her:

Krigen i Ukraina: Nyhetsstrømmen

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.