Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj forventer at Russland vil forsøke å erobre hovedstaden Kiev natt til lørdag. Han ber borgerne kjempe for sin frihet.

– Rett særlig oppmerksomhet mot Kyiv – vi kan ikke miste hovedstaden, sa Zelenskyj i en videotale som ble publisert av presidentkontoret sent fredag kveld.

– I natt kommer de til å forsøke å storme hovedstaden, sa Zelenskyj. (NTB)

Andre kilder melder om at det endelige angrepet mot og rundt sentrum av den ukrainske hovedstaden skyter fart. The Guardian har bilder som angivelig viser russiske soldater inne i Kiev. Men som alltid i en krig er situasjonen uoversiktlig.

– Vi må seire i natt. Ukrainas skjebne blir avgjort akkurat nå, sa Zelenskyj.

Samtidig varsles det om et amfibieangrep i området rundt storbyen Mariupol.

– Vi mener at et slikt angrep blir gjennomført i dag, sa Pentagons talsmann John Kirby fredag kveld norsk tid.

Det kommer rapporter om betydelig motstand fra ukrainske enheter, som fører til russiske tap. Det meldes om et gryende internt opprør i Russland. Det er demonstrasjoner i gatene, kjendiser uttrykker sin misnøye.

Det kommer også rapporter om at russiske soldater vinkes videre og ønskes velkommen. Tiden er ikke inne for konklusjoner.

Russiske medier melder om følgende: Russiske styrker har inntatt byen Melitopol sørøst i Ukraina. Det er 19 mil unna Mariupol.

Nå må vi bare håpe at lidelsene og tapstallene begrenses.

En gatekrig i Kiev kan bli et rent mareritt. Putin bør nå besinne seg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.