EU-kommisjonen vil klassifisere gass og atomkraft som «grønn energi». Men kommisjonens eget ekspertutvalg er uenig og får støtte av Tysklands miljøvernminister Steffi Lemke. Hun kaller ekspertutvalgets uttalelse en «kategorisk avvisning» av det omstridte forslaget fra EU-kommisjonen. Det tyder på stor avstand.

– Det krever at vi må vurdere dette spørsmålet på nytt, med grundige diskusjoner om hvorvidt kjernekraft og naturgass kan betegnes som bærekraftige. Til sjuende og sist vil denne saken avgjøre om taksonomien blir en suksess eller et nederlag, sier Lemke.

Miljøvernministeren mener ekspertpanelets vurdering bekrefter hennes eget standpunkt.

– Det vil være en stor feil å inkludere kjernekraft og naturgass i taksonomien. Å klassifisere kjernekraft som en bærekraftig form for energi, og inkludere den i taksonomien, vil være grønnvasking, sier hun.

Platform on Sustainable Finance er en ekspertgruppe som EU-kommisjonen selv har nedsatt for å få uavhengige, vitenskapelige vurderinger av den nye taksonomien. (NTB)

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.