Guri Melby. Foto: Venstre / Wikimedia Commons.

I en podkast med Gunnar Stavrum og Ole Eikeland hos Nettavisen fredag sier Venstre-leder og tidligere kunnskapsminister i Erna Solbergs regjering at det bør bli flere strømkabler til utlandet fra Norge.

Høye strømpriser skal ikke stoppe det grønne skiftet, og Norge bør bidra med grønn kraft til Europa, mener Venstre-lederen, som også kritiserer dagens regjering for å være «bakpå» i energipolitikken.

Nettavisen skriver:

Venstres leder Guri Melbye mener vi må akseptere høye strømpriser så lenge vi holder et høyt tempo på det grønne skiftet.

Melby sier hun tror at «norsk næringsliv vil bli avhengig av mer utveksling av kraft mellom land». Hun peker også på at strømprisen var lav i tidligere år «da vi også hadde utenlandskabler», og mener at «innimellom bidrar utenlandskablene til lavere priser».

«Jeg mener vi skal bidra til det grønne skiftet i Europa», fastslår Melby under podkasten, og legger til:

«Synes du det at det noen ganger blir en høy strømpris, er nok til at vi ikke skal bidra med grønn kraft i Europa? Jeg synes ikke det i seg selv skal stoppe det. Da får vi heller finner måter for å forhindre den veldig høye prisen for forbrukerne.»

Den store økningen i strømprisene i Norge har sammenfalt i tid med åpningen av strømkablene til Tyskland sist vår og til Storbritannia sist høst.

Under podkasten fremhever Melby også at de høye strømprisene gjør at «det lønner seg å spare» energi.

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.