David Toska var lederen av den kriminelle gjengen bak Nokas-ranet, hvor en politimann mistet livet. Nå har TV 2s redaktør Karianne Solbrække, som tidligere var kjæreste med terroristen og islamisten Arfan Quadeer Bhatti, ansatt kjeltringen Toska som sjakkekspert.

Les også: TV 2s nyhetsredaktør var kjæreste med jihadist

Erik Håland var på jobb den dagen da Nokas-ranet skjedde. Han sto midt i kuleregnet. Nå reagerer han på at TV 2 har gitt Toska en rolle som sjakkekspert.

Håland sto selv ansikt til ansikt med ransmennene på Domkirkeplassen 4. april 2004. På opptak fra politiradioen denne dagen kan man høre Håland rope at han blir beskutt. Han svarte selv med 17 skudd mot ranerne og traff blant annet raneren Johnny Thendrup i låret.

Han synes ingenting om at David Toska, som ble utpekt som hovedmannen bak Nokas-ranet, skal brukes som sjakkekspert på TV 18 år etter ranet. Toska ble dømt til 20 år ubetinget fengsel, en av de strengeste straffene i det norske rettssystemet, men ble løslatt i 2018 etter 13 år.

Til VG sier politimannen Håland følgende:

– Slutter ikke å la meg overraske over medienes knefall for kjente yrkeskriminelle. Enda en grunn til å ikke se på sjakk, sier han.

– At hans kjendisstatus er tilegnet med grov gjentatt kriminalitet, er etter min mening hodeløs glorifisering.

Toska har sonet sin straff og skal ikke ha yrkesforbud. Det er dog ingen grunn til at han får en fremtredende rolle i et av landets største medier.

Peder «Fjordman» Jensen, derimot, nektes å jobbe på en pizzafabrikk. Jensen er aldri dømt for noe kriminelt.

Men Hålands kollega Arne Sigve Klungland ble drept under Nokas-ranet, på et sted som jeg før koronahysteriet passerte mange ganger i året. Rett i nærheten av domkirken.

Hvordan kan Fjordman oppleve fullstendig yrkesforbud, mens Toska ønskes velkommen inn i det gode selskap, i et av landets største medier?

Det er et eller annet som ikke stemmer helt her. Ubehaget senker seg.

Politimannen ble beskutt under Nokas-ranet: − Hodeløs glorifisering 

<ahref=”https://www.documentforlag.no/produkt/massenes-vanvidd/”>inn i ett av landets største medier?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.