Mohammad Imran Saber. Foto: Finest.se

Politiet pågrep søndag kveld den heleritiltalte Mohammad Imran Saber (39), ifølge Dagbladet. Den væpnede aksjonen gikk rolig for seg.

Saber har vært sentral i det kriminelle miljøet i Oslo i mange år. Han var tidligere en del av kretsen rundt Nokas-dømte David Toska.

Et vitne på stedet sier til Dagbladet at han så sivilt politi og det som «så ut som deltatropper» på stedet.

– Det var innsatsleder, 8-10 personer og ambulanse. Det var væpnede skarpskyttere på takterrassen til boligen der politiet aksjonerte og væpnet politi på ett tak til.

Til VG sier politiet at de hverken kan bekrefte eller avkrefte at det er Saber som er pågrepet i Sinsenveien, men de har tidligere skrevet på Twitter at det er snakk om en kjent kriminell.

Klokken 22.30 søndag kveld var en mann pågrepet, ifølge politiet. Politiet var på området i snaut to timer før pågripelsen.

Dagbladet har vært i kontakt med Sabers forsvarer, John Christian Elden, som søndag kveld ikke kjente til pågripelsen.

– Jeg har ikke hørt noe. Det eneste jeg er sikker på, er at han prøver å ringe dersom han er arrestert, og at politiet plikter å la ham få gjøre det, opplyser Elden.

Saber er tiltalt for heleri av Munch-litografiet «Historien». I tiltalen fremgår det at heleriet anses som grovt fordi utbyttet stammer fra et tyveri, at fordelen er betydelig for gjerningspersonen og at politiet mener Saber har drevet regelmessig med heleri.

39-åringen har vært kjent for å formidle kunst og utstede privatlån. Saber har tidligere hatt tette forbindelser til hovedmannen bak Nokas-ranet, David Toska, og ble beskrevet som hans «finansminister» og «Onkel Skrue».

I september 2007 ble han dømt til tre års fengsel i den såkalte «Wonderboy-saken», som er en av Norges største narkotikasaker.

21. november 2010 ble Saber skutt syv ganger i brystet på Jordal i Oslo. Han overlevde med nød og neppe. I fjor ble Bandidos-profilen Lars Harnes (48) siktet for drapsplaner mot Saber, skriver VG.

 

Dagbladet: Imran «Skrue» Saber pågrepet under væpnet aksjon i Oslo