Sp faller under 10 prosent på VGs partimåling for januar, mens Ap går noe fram. Budsjettpartner SV går svakt tilbake. De tre partiene er langt unna et flertall.

Målingen er utført for VG at Respons Analyse.

Ap, Sp og SV ville ha fått til sammen 76 stortingsmandater dersom målingen var valgresultat, mens det kreves 85 for å ha flertall.

Ap går fram 0,9 prosentpoeng, til 23, 5 prosent, mes Sp faller 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 9,8 prosent. SV går tilbake 1 prosentpoeng til 9,4 prosent.

– Det har vært en tøff høst der vi har håndtert både oppblomstring av korona og strømkrisen, sier Geir Pollestad, Sps parlamentariske leder.

Høyre er største parti i målingen, men oppslutningen på 25,6 prosent er en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng fra desembermålingen. For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt 6,6 (+0,5), MDG 4,3 (+0,8), Venstre 4,4 (+0,4), KrF 2,7 (-0,7), Frp 10,6 (-0,8) og andre 3,1 (+0,8).

Målingen er gjennomført mellom 5. og 10. januar, og det er gjort 1.000 intervjuer. Feilmarginene er mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Les også:

Høyre: Tilliten til det politiske systemet er i spill etter Stoltenberg-bråket

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.