Regjeringens uttalelser om nasjonal skjenkestopp spriker i alle retninger, mener FrPs Bård Hoksrud. Også Høyres helsepolitiske talskvinne Tone W. Trøen er kritisk til Støre og Vedums siste utspill.

Hoksrud reagerer etter at finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i intervju med Dagbladet varslet at skjenkestoppen bør oppheves i løpet av uka – med mindre det kommer tunge faglige råd om at forbudet må videreføres.

Han viser til at regjeringspartiene bare for få dager siden stemte nei til et forslag i Stortinget om å oppheve skjenkestoppen.

– Jeg blir kjempeforbanna, og skikkelig provosert. Regjeringen gir vidt forskjellige signaler til en bransje de selv har kastet ut på dypt vann og overlatt til seg selv. Mange av bedriftene har allerede gått under, sier Hoksrud til VG.

Han stiller seg svært kritisk til regjeringens kommunikasjonsstrategi, som han mener spriker fullstendig.

– Regjeringens håndtering av skjenkestoppen ser ut som en hjemme alene-fest, hvor det er sårt tiltrengt at noen voksne kommer og rydder opp. Nå må vi få klarhet: Hadde de allerede fått faglige råd om å åpne opp skjenkestoppen da de stemte mot det i Stortinget? sier han.

Overfor VG kommer også Høyres helsepolitiske talskvinne Tone W. Trøen med kritikk av Vedums siste utspill:

– Nå begynner det å bli vanskelig å forstå og henge med på regjeringens kommunikasjon. Har de allerede fått faglige råd om at skjenkestoppen bør oppheves, siden statsråder går ut og gir slike signaler? spør Trøen.

Dersom det har kommet slike faglige råd, minner hun om at helseministeren lovet at de skulle gjøre endringer så snart det er mulig. Hvis ikke, mener hun Vedum og regjeringen må være forsiktige med å skape forventninger. (VG)

Hoksrud om skjenkehåndtering: − Jeg blir kjempeforbanna

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.