Folk kommer bort til Erna Solberg på gaten og spør hvordan Høyre kunne stemme for en fullmaktslov som gir regjeringen rett til å utlyse helsepolitisk unntakstilstand uten å gå veien om Stortinget. – Konspirasjonsteorier! sier Erna.

– Konspirasjonsteorier kan være farlige dersom de får fotfeste. De kan føre til polarisering og mistillit. I ytterste konsekvens kan de true demokratiet, sier Erna Solberg i Stortinget.

Dette er en svært autoritær måte å forholde seg til kritikk på. Vi kan ikke huske at Erna har tatt kritikk for pandemitiltakene, herunder skadevirkningene av vaksinen, eller hvordan covid-19 oppsto. Hennes konspirasjonsstempling er et simpelt triks for å stoppe munnen på folk: Totalitære regimer anklager borgerne for å spre mistillit og så splid. Demokratiske ledere tar kritikken på alvor. Det gjør ikke Erna.

Bård Hoksrud reagerer kraftig på stemplingen. Han er helsepolitisk talsmann for FrP.

– Jeg vil ha meg frabedt at det trekkes opp påstander om konspirasjonsteorier når det faktisk handler om å sikre viktige demokratiske prinsipper, som representanten Erna Solberg nå velger å sette til side, sier Bård Hoksrud.

Torsdag skal det stemmes over loven for annen gang.

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/bgpOO5/erna-solberg-forsvarer-pandemiforslag-alvorlige-konspirasjonsteorier

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.