Snøkaos på motorveier i USA. Foto: Virginia Department of Transportation via AP

Snøvær og glatte veier har ført til at hundrevis av bilister på en motorvei utenfor Washington har stått fast i nærmere 24 timer.

NTB-AFP melder om saken, og forteller om tilsynelatende endeløse køer av biler og lastebiler på nedsnødde veier.

Dette er biler som ikke kom seg noen vei gjennom natten. Flere andre veier i det nordvestlige USA har også blitt stengt.

Bilistene forteller om iskaldt vær og stadig mindre bensin på tanken, som de må bruke på å holde bilene varme. Det er ikke meldt om hvor mange elbiler som befinner seg i dette kaoset, men elbilsalget i USA er fortsatt beskjedent.

Delstaten Virginias samferdselsdepartement melder tirsdag at de har startet arbeidet med å hjelpe bilene av veien.

I tillegg til korken på motorveien har også flere tusen flyginger i USA blitt kansellert eller forsinket på grunn av snøværet. Snøen kom tilsynelatende bardus på Washington og deler av Virginia. Enkelte steder kom det 23 centimeter med snø.

Dette skjer samtidig med at regjeringer verden over, også Biden-administrasjonen, hevder at verden allerede er inne i en klimakrise med kraftig oppvarming og varme, snøfattige vintre.

Temperaturen øker, snø og is smelter, havet stiger og blir surere. Klimaendringene gir alvorlige konsekvenser, både for mennesker og natur, står det å lese på det norske Miljødirektoratets hjemmeside.

USAs regjering jobber med en storstilt plan for å motvirke denne angivelige klimakrisen. Det er ikke opplyst hvor mye som skal bevilges til flere brøytebiler til USAs delstater.

Les også: 

Strømtomme elbiler i trafikk-kaos ved Tvedestrand: Røde Kors klar til å hjelpe bilister

 

Fortsatt noen på lager, nytt opplag er på vei:

Kjøp Kents bok her!


Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Støtt oss, bli abonnent du også:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.