– Det er respektløst av stortingspresidenten å skulke sine oppgaver i Stortinget og dra på ferie når landet står midt i en krise, sier Erlend Wiborg (FrP).

Landet står i en alvorlig krise på grunn av lang korona-nedstengning, som har satt arbeidsplasser i fare, påpeker Wiborg. I tillegg sliter folk med skyhøye strømpriser. I denne situasjonen jobbet Stortinget dag og natt for å hastebehandle saker knyttet til strømkrisen og pandemien, sier stortingsrepresentanten.

– Midt oppi alt dette stikker altså stortingspresidenten på ferie. Det er utrolig umusikalsk, sier Wiborg til Document.

Det er en grunnlovsfestet plikt for stortingsrepresentanter å møte når Stortinget er samlet. Stortingspresidenten, som har høyest rang etter kongehuset, har et særlig ansvar; han skal lede Stortingets arbeid, minner Wiborg om.

Stortings­presidenten skulket Stortinget – nekter å svare på spørsmål om feriereise

Document skrev i går at stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) skulket innspurten av Stortingets høstsesjon og reiste på ferie sammen med familien, trolig til Tyrkia. Hverken han eller Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud vil svare på spørsmål om saken.

– Han er nyvalgt president, og han har snakket høyt om å gjenopprette tilliten til og respekten for Stortinget. Så starter han presidentkarrieren med å ta ferie fra Stortinget før stortingssesjonen er over. Det har jeg veldig lite sans for, sier Wiborg.

– Jeg har sittet på Stortinget i noen år, men har aldri opplevd at presidenten ikke står løpet ut på denne måten, legger han til.

Stortingsrepresentanten minner om at folk flest har adskillig kortere juleferie enn Stortinget, som ikke har møter mellom 22. desember og 5. januar, og at stortingspresidenten burde kunne reist på ferie innenfor denne perioden.

– Det er ikke mangel på møtefrie dager på Stortinget. Alle andre klarer å avvikle ferie når det ikke er møter, sier Wiborg.

 

 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.