For noen tiår siden var over 100 representanter med i gruppen Israels venner på Stortinget. I dag er det knapt 20. Trass i uenighet i andre politiske saker, står disse sammen om støtten til Israel.

NTB melder at KrFs tidligere leder Kjell Ingolf Ropstad nå kommer inn i styret av gruppen Israels venner på Stortinget. Leder er FrPs Himanshu Gulati.

Ifølge Vårt Land var 16 stortingsrepresentanter med på et møte i denne gruppen på tirsdag.

– Endelig medlemstall kommer senere. Jeg regner med at vi kommer til å bli over 20 medlemmer, sier Gulati.

Han skal være leder de to første årene av stortingsperioden, før Høyres Ingjerd Schou tar over de siste to årene. Silje Hjemdal fra FrP er også valgt inn som styremedlem.

Det er i dag representanter for partiene KrF, FrP og Høyre som utgjør denne støttegruppen på Stortinget. FrP har størst deltakelse.

De øvrige som var på møtet tirsdag, var ifølge NTB KrFs Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein. Fra Høyre stilte Sveinung Stensland, Erlend Larsen, Bård Ludvig Thorheim og Mahmoud Farahmand. Fra FrP deltok Erlend Wiborg, Per-Willy Amundsen, Helge André Njåstad, Tor André Johnsen, Bård Hoksrud og Marius A. Nilsen.

Fra før har stortingsrepresentantene Bengt Rune Strifeldt og Christian Tybring-Gjedde fra FrP og Hårek Elvenes fra Høyre vært med.

Selv om Israels venner med sine ca. 20 medlemmer er en synlig gruppe på Stortinget, er den i dag likevel en skygge av hva den tidligere har vært. Ifølge Vårt Land hadde Israels venner over 100 av de den gang 155 representantene på Stortinget som medlemmer, i perioden 1981–1985. I forrige periode var det 21 medlemmer.

Les også:

  Ingen vei ut av fella

Les også: 

Israel: Bevisene mot terror-NGO-er er vanntette

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:
Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.