Tidligere stadsfysikus for New York City, Michael Baden, sier skadene på Jeffrey Epsteins hals ikke er forenlige med selvmord. Bader uttaler seg kategorisk. De skadene som ble påvist, utelukker selvmord. Det må en ytre kraft til for å knuse bena som sitter i strupen.

Mediene ser ut til å drive skadekontroll i rapporteringen av rettssaken mot Ghislaine Maxwell. Det interessante er hvor det blir av kundene. FBI trenger ikke vitner som tyster. De sitter på terabytes med digitalt materiale som ble funnet i Epsteins hus i New York. Vi har ikke hørt noe om disse bevisene. Det er ikke vanskelig å gjette hvorfor: De menneskene Epstein omgikkes, er noen av verdens mektigste. De nyter immunitet. Helt inn til cellen som Epstein satt i. Det sier noe om medienes lydige rolle at de ikke krever oppvask.

Vaktene sov i åtte timer, kameraene fungerte ikke. Det hele er en farse, og likevel reagerer de ikke. Men publikum tenker sitt. De har hørt det før: Det finnes ikke lenger grenser for de mektiges selvtekt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.