Allerede i februar ba Stortinget den daværende regjeringen om tiltak mot høye strømpriser. Men regjeringen mente det ikke var behov for det.

I et vedtak fra 23. februar ba Stortinget om at regjeringen umiddelbart skulle «foreslå tiltak som kan avhjelpe situasjonen med ekstraordinært høye strømutgifter og raskt komme tilbake til Stortinget på egnet måte», melder NRK.

Drøye én måned senere svarte daværende finansminister Jan Tore Sanner (H) at det ikke var behov for ytterligere, umiddelbare tiltak for å avhjelpe situasjonen.

– Hadde de gjort jobben sin i vår, ville vi nå ha møtt strømkrisen med en hel meny med strømtiltak vi kunne satt i verk, sier Senterpartiets Geir Pollestad. Han mener det var en åpenbar feilvurdering.

Nikolai Astrup, Høyres representant i energi- og miljøkomiteen, mener imidlertid at det ikke var noe i februar som tilsa at situasjonen skulle utvikle seg slik den har gjort.

– Det var ikke grunnlag for å fremme ekstraordinære tiltak når det var forventet at den gjennomsnittlige strømprisen ville være 35 øre per kWh for 2021. Det tror jeg alle ser, sier han.

Les også:

Vedums anslag: Staten tjener 27,6 milliarder på strøm i år, dobbelt så mye som vanlig

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.