De grønne i Belgia klarte natt til torsdag å tvinge igjennom stengning av Belgias to atomkraftverk innen utgangen av 2025. Resultatet ble klart etter lange forhandlinger. Belgia vurderer å kompensere energimangelen med bygging av gasskraftverk, melder Reuters.

Regjeringspartiene i Belgia er enige om å stenge landets to atomkraftverk innen 2025, ifølge en regjeringskilde.

Partiene skal ha blitt enige torsdag etter forhandlinger som pågikk gjennom natten.

Belgia har to atomkraftverk med til sammen sju reaktorer. Partiet De grønne har insistert på at kraftverkene må stenges i tråd med en lov som ble vedtatt i 2003.

Som et kompromiss skal det investeres 100 millioner euro i forskning på nye former for atomkraft, med et fokus på mindre reaktorer. (NTB)

Regjeringspartiene, som spenner fra Belgias svar på Høyre til sosialister og De grønne, skal holde en pressekonferanse torsdag formiddag.

Belgium still needs to establish how to make up for the energy shortfall, with gas-fired plants being an option. A decision on that may only be taken by March.

Belgia trenger fortsatt å finne ut hvordan de skal kompensere mangelen med energi, og gasskraftverk er et av alternativene. Noen beslutning er ikke ventet før i mars 2022. (Reuters)

Les også:

Fire franske atomreaktorer tatt ut av EUs kraftforsyning

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.