Forrige uke fikk 15.000 personer varsler om permittering. 60 prosent av jobbene er innen overnattings- og serveringsvirksomhet.

I forrige uke mottok Nav varsler om permitteringer for 14.800 personer, samt varsel om masseoppsigelser for 400 personer.

Det opplyser Nav mandag.

Statistikken viser ikke hvor mange av permitteringene eller oppsigelsene som faktisk blir gjennomført.

– Varslene om permitteringer gjelder særlig innen overnatting og servering, og både store og små virksomheter står bak permitteringsvarslene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Totalt 843 virksomheter har levert varsel om permitteringer i løpet av forrige uke. Varsler som gjelder 100 personer eller flere, står for 20 prosent av permitteringsvarslene.

Serveringsvirksomheter står for flest av permitteringsvarslene, med 6.700 personer. Nest største næring er sports- og fritidsaktiviteter og drift av fornøyelsesparker, der 3.600 personer er berørt. Tredje største næring er overnattingsvirksomhet, med 2.000 berørte personer.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.