En av Italias mest beryktede kriminelle, Graziano Mesina, er pågrepet i en landsby på Sardinia etter å ha vært på rømmen siden i fjor sommer.

Mesina, som også går under kallenavnet Grazianeddu, er kjent for å ha vært involvert i kidnappinger og omfattende narkohandel.

Lørdag meldte avisen Corriere della Sera at 79-åringen ble pågrepet da en spesialenhet i italiensk politi slo til mot landbyen Desulo samme morgen.

Dømt til 30 nye år
Mesina tilbrakte over 40 år i fengsel før han ble benådet i 2004. men benådningen ble opphevet da han ble dømt for nye lovbrudd knyttet til internasjonal narkotikasmugling.

Det førte til en dom på 30 års fengsel. Før dommen ble iverksatt, forsvant han, og politiet har lett etter ham siden.

Mens han har vært på rømmen, har han mistet to søstre og et barnebarn som følge av covid-19.

Antikapitalist
Graziano Mesina er den mest kjente gangsteren på Sardinia. På 1960- og 70-tallet ble han av mange regnet som en helt som følge av sine antikapitalistiske holdninger.

Han vakte også oppmerksomhet med sine mange vågale fluktforsøk. Gang på gang greide han å unnslippe, enten fra fengsler eller mens han befant seg på sykehus eller på tog.

Innflytelsen hans var så stor at han i 1992 skal ha hjulpet en megler med å få satt fri en kidnappet gutt.

Saken fikk stor oppmerksomhet ettersom kidnapperne skar av deler av sjuåringens øre i et forsøk på å få utbetalt løsepenger. Gutten, som var sønn til en hotelleier, ble sluppet fri etter 177 dager. Hva som egentlig var Mesinas rolle, ble aldri klarlagt.

 

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.