Selv om Ap, Sp og SV nå er enige om å utsette innføringen av den nye nettleieordningen fra nyttår, mener energibransjen at dette ikke er teknisk mulig.

De tre partiene er enige om at den nye forskriften om nettleie ikke skal innføres fra 1. januar, og heller ikke i løpet av våren 2022.

Men så lett er det ikke, ifølge Energi Norge, som er interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen for energiselskaper.

– Stortingspartiene vet utmerket godt at det ikke lenger er mulig for nettselskapene å utsette innføringen, fordi systemet allerede er teknisk på plass. Vi har lojalt innrettet oss etter det statsråden senest mandag sa til Stortinget, at ordningen skal innføres, sier Energi Norges sjef Knut Kroepelien til Aftenposten.

– Vi har således ingen mulighet til å utsette ordningen i praksis, sier Kroepelien.

Ifølge ham har Energi Norge informert Stortinget og departementet fortløpende om når det var for sent å innføre i praksis, noe som skjedde i begynnelsen av denne uken.

Kroepelien opplever det som svært vinglete og uforutsigbart at Stortinget ikke støtter sin egen statsråd på dette området.

– Den nye nettleien vil innføres, fordi det ikke er mulig for selskapene å reversere dette lenger, sier han.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.