I Debatten på NRK torsdag kveld ble Aasland, som leder energi- og miljøkomiteen på Stortinget, spurt av programleder Fredrik Solvang om det er aktuelt å utsette ordningen.

– Det diskuterer og vurderer vi. Det er noen forhold som er viktig. Det ene er at vi må opplyse kunder, informasjon om hvordan dette fungerer blir viktig. En annen ting er at kundene og vi som forbrukere klarer å følge med på eget forbruk, sånn at de kan bruke den fornuften som ligger i systemet, sa han.

Den nye nettleieordningen, som etter planen skal tre i kraft fra nyttår, omfatter blant annet en ny «rushtidsavgift» på strøm. Ordningen skal bidra til at forbruket flates ut, og at kapasiteten i strømnettet utnyttes bedre.

Lars Haltbrekken (SV) betegner det som galskap å innføre den nye ordningen nå som vi er midt i en strømkrise.

– Derfor har vi bedt regjeringen om å utsette dette og gjennomgå dette på nytt, sa han i Debatten.

Så sent som i onsdagens spørretime i Stortinget sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at regjeringen ikke har planer om å utsette den nye nettleieordningen.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.