Den nye nettleieordningen innføres ikke fra årsskiftet likevel, men utsettes, opplyser regjeringspartiene og SV på en pressekonferanse fredag.

Det til tross for at Jonas Gahr Støre tidligere nektet å utsette ordningen.

– Det er en lenge forberedt endring, som skal gjøre at vi bruker strøm med litt mer ettertanke i løpet av døgnet, sa Støre på en pressekonferanse 11. desember.

Støre mener den nye nettleieordningen, der nettleia blir høyere i perioder der strømforbruket er høyt, altså når folk flest bruker og må bruke strøm, vil gi de fleste lavere utgifter.

Nå utsettes ordningen likevel.

– Mange har fryktet at den nye nettleieordningen ville gi økte utgifter på toppen av en allerede høy strømregning, sa SVs energipolitiske talsperson Lars Haltbrekken.

Det har hverken «folk flest» eller politikere råd til. Tilliten til politikerne har sunket drastisk etter penderbolig-skandalene, og folk er forbanna over de økte strømprisene.

Ifølge Ap’s energi- og miljøpolitiske talsperson Terje Aasland har den nye ordningen vært, og er fremdeles, omdiskutert. Han legger til at mange forbrukere er usikre på effekten av ordningen og hvordan de skal forholde seg til den.

Den allerede skyhøye strømprisen har gjort nordmenn sinte, og temaet har vært oppe i NRK debatten flere ganger. Partiene sier at det ikke er «hensiktsmessig» å innføre den nye nettleieordningen nå. Hvor lenge den er utsatt, er uklart.

– Vi utsetter altså forskriftsendringen som ligger som grunnlag. Den skal ikke iverksettes i løpet av våren 2022, sier Aasland.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.