Det opplyser statlige hviterussiske medier.

Tikhanovskij planla å utfordre Hviterusslands sterke mann Aleksandr Lukasjenko i valget i 2020, men ble pågrepet, anklaget for å ha forstyrret offentlig ro og orden.

43-åringen har sittet i varetekt siden mai i fjor.

– Jeg vil fortsette å forsvare personen jeg elsker og som har blitt en leder for millioner av hviterussere. Jeg skal forsøke noe som er veldig vanskelig – kanskje umulig: å fremskynde øyeblikket hvor vi alle kan være sammen i et nytt Hviterussland, sier Tikhanovskaja om sin ektemann i et videoklipp publisert tirsdag.

Hun sa i forkant av dommen at den, uavhengig av utfallet, er ulovlig.

Etter at ektemannen ble pågrepet, stilte kona som kandidat i valget, der president Aleksandr Lukasjenko angivelig sikret seg over 80 prosent av stemmene. Etter valget flyktet hun i eksil av frykt for å bli fengslet, noe en rekke andre opposisjonelle også har gjort.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.