Få vil kalle dem en suksessduo: USAs forsvarsjef general Mark Milley og forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: Olivier Douliery/Pool via AP

Ingen amerikanske soldater eller overordnede vil bli straffet for det mislykkede droneangrepet i Kabul, der sju barn og tre uskyldige voksne ble drept.

Angrepet skjedde ifølge NTB-AFP mens vestlige land evakuerte byen.

En talsperson for utenriksdepartementet i USA, John Kirby, sa mandag at Bidens forsvarsminister Lloyd Austin har godkjent anbefalinger om å ikke straffe de involverte i angrepet.

Angrepet i Kabul 29. august var ment å ramme mulige selvmordsbombere fra IS, og etterpå hevdet amerikanske militærmyndigheter at de hadde avverget et terrorangrep. Siden har USA innrømmet at angrepet var en feil, og forsvarsministeren har beklaget.

Angrepet ble fra Biden-regjeringen først omtalt som en suksess, da man angivelig hadde slått ut flere terrorister på vei til flyplassen. Men så viste det seg at ofrene var uskyldige sivile, derav flere barn.

Mange har ment at angrepet var en nærmest desperat handling fra Biden-regjeringen, i et forsøk på å skape et inntrykk av handlekraft i USAs sterkt kritiserte, panikkartede retrett fra Kabul. I stedet ble det altså nok en fiasko for denne presidenten og hans stab.

Anbefalingene Austin har godkjent, baserer seg ifølge NTB-AFP på en rapport om angrepet fra forrige måned. Her var konklusjonen at angrepet var en tragisk feil og at det ikke skyldtes tjenesteforsømmelse.

Biden-regjeringen har så langt vært ytterst motvillige til å innrømme feil, knyttet til Afghanistan, grensekaoset, inflasjonen, pandemihåndteringen, energikrisen eller den massive kriminalitetsbølgen i storbyene.

Saken er oppdatert med presiseringer, per 14.12. 

Les også: 

Titalls studenter fra California etterlatt i Afghanistan. Biden-administrasjonen bryr seg ikke

 

Gode bøker til jul, som gave til deg selv eller andre – bestill nå: 

Kjøp Kents bok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.