Det er så langt satt over 8,9 millioner doser med koronavaksine.

Av meldingene om bivirkninger er 24.009 behandlet og 19.926  er klassifisert som lite alvorlige, opplyser Statens legemiddelverk.

– Det er foreløpig ikke sett andre bivirkninger etter tredje dose eller oppfriskningsdose enn de vi har sett etter første og andre dose, sier overlege Ingrid Aas ved Legemiddelverket.

Hittil er det satt over 405.000 doser på barn og unge fra 12 til 17 år. Siden desember i fjor har Legemiddelverket mottatt og behandlet 306 bivirkningsmeldinger i denne aldersgruppen. Av disse er 40 klassifisert som alvorlige, blant annet to tilfeller om betennelse i hjertemuskelen (myokarditt) og betennelse i hjerteposen (perikarditt).

Legemiddelverket har også behandlet 2.273 meldinger om menstruasjonsforstyrrelser. De fleste meldingene gjelder kvinner mellom 20 og 49 år. 198 av disse meldingene er klassifisert som alvorlige.

I tillegg har det kommet 164 meldinger om kvinner som opplever uventede underlivsblødninger etter overgangsalder. 159 av disse er klassifisert som alvorlige.

Det er så langt satt over 7,1 millioner doser med Comirnaty (Pfizer/Biontech) og mer enn 1,6 millioner doser med Spikevax (Moderna) i Norge.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.