Staten har om mulig enda mindre skam i livet enn private. Nå skor Statkraft seg på de høye strømprisene, og regjeringen kan ta ut enda større utbytte. Man gir med den ene hånda – en liten reduksjon i strømavgifter – og tar vesentlig mer med den andre. Regjeringen har lenge brukt Statkraft som melkeku og tatt ut mer enn Statkraft liker.

Tidligere var staten til for borgerne, nå er borgerne til for staten. Det er det nye systemet.

Offisielt er venstresiden imot privatisering, men nå får de staten til å oppføre seg som den verste kapitalist. Det er hva strømtyveriet går ut på, og det er europeisk.

Strømprisene gir utbyttefest i Statkraft.

De høye strømprisene i høst og vinter gjør at staten kan forvente nesten 10 milliarder kroner i utbytte fra Statkraft neste år.

Det er 2,3 milliarder kroner mer enn det som ble anslått i statsbudsjettet Erna Solbergs regjering la fram, skriver E24. I budsjettet Ap-Sp-regjeringen er enig med SV om, blir det anslått et utbytte på 9,7 milliarder kroner.

Det har gitt regjeringen mer å rutte med i budsjettet.

– Ekstrautbyttet kommer som følge av oppdaterte analyser og bygger på Statkrafts langsiktige utbyttestrategi. Dette er ikke et tiltak for å saldere budsjettet, sier Frode Jacobsen i Arbeiderpartiet til E24. (NTB)

 

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.