Mens NRK fokuserte på noen få hundre demonstranter i Tromsø, marsjerte flere tusen demonstranter i Oslo i protest mot koronapass og nedstengning.

Demonstrantene marsjerte rett forbi Stortinget, under slagordet:

«Vi vil ha frihet, ikke koronapass».

Hos Steigan stiller Bjørn Nistad spørsmålet: Hvorfor tier de store mediene om det som skjedde lørdag? Dette til tross for at demonstrasjonen samlet flere tusen mennesker og gikk rett forbi landets største redaksjoner.

Nistad er doktor i russisk historie, og skriver at «fortielser og selektiv rapportering faktisk minnet om forholdene i Sovjetunionen».

Hverken Dagbladet, VG eller Aftenposten omtalte demonstrasjonen. Som vanlig spiller de store mediene på myndighetenes lag. Dette til tross for at det åpenbart er uenighet blant våre ledende helserådgivere om effekten av et innenriks koronapass.

Les også: FHI: – Koronapass reduserer ikke smitten

Document har nevnt demonstrasjonen, og har også bilder fra Oslo sentrum. Men selvsagt fortjener en slik massemønstring bredere omtale.

Demonstrasjonen mot det som mange opplever som snikende innføring av tyranni, er en del av en bredere internasjonal bevegelse, World Wide Rally For Freedom. Helgen var preget av massive demonstrasjoner i andre europeiske land, noe Document har omtalt ved flere anledninger de siste dagene.
Før demonstrasjonen fikk redaksjonen en e-post fra arrangørene:

Regjeringer er styrt av eller påvirket av kriminelle som Pfizer
Vaksiner er ikke vaksiner – det er geneterapi
De driver med terror mot våre barn
Great Reset vil ta det spirituell fra oss

Vaksinetvang og voldelige demonstrasjoner skaper utrygghet og truer demokratiet

Under demonstrasjonen, som gikk fredelig for seg, fikk man høre appeller fra foreldre og barn som sa at de var redde for korona-vaksinering av barn og unge. Det ble oppfordret til boikott av myndighetenes vaksine- og boosterplaner.

Kan dette være starten på en folkebevegelse? Er dette starten på en ny EU-kamp? Kan vi stole på at de statsstøttede mediene forteller sannheten om hva som foregår i kjølvannet av denne pandemien, som har snudd opp ned på alt vi trodde vi visste om våre såkalte demokratier?

Hvordan kan NRK, med et skattefinansiert budsjett på over 6 milliarder kroner, unnlate å omtale en slik demonstrasjon, i samme by som NRK har sitt hovedkvarter?

Koronapass skaper voldsom splittelse i folket. Mange er utslitte etter to år med koronatiltak, nedstengninger og varierende smittespredning. Karakteristikkene sitter løst på sosiale medier, og mens enkelte fokuserer kun på sikkerhet, er det andre som fokuserer mest på frihet og borgerrettigheter.

– Derfor er det ingen grunn til å utdefinere eller idiotforklare mennesker som er bekymret for bivirkninger av vaksinen eller frykter svært inngripende tiltak mot individuell frihet, skriver Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Det store spørsmålet er om han når frem til de leserne som ikke kan overlate makten til myndighetene raskt nok.

Safety is the new shut up.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.