EU praktiserer en underlig dobbeltstandard når det gjelder medlemslandenes rettssikkerhet, kommenterer Douglas Murray i The Telegraph.

Når Ungarn vedtar lover som forbyr LGBT-ideologi i skolen, går unionen bananas:

Gosh did the EU Parliament go to war. Emergency legislation was immediately passed in the EU Parliament to take legal action against Hungary for breaking the EU’s “values, principles and law”. Everybody from Ursula von der Leyen to Emmanuel Macron joined in saying that the heavy-handed Hungarian law was a threat to all of Europe.

Men når Østerrike vil tvinge hele befolkningen til å vaksinere seg (og Tyskland sannsynligvis følger etter), er det ikke et knyst å høre:

This past week, however, both the bigwigs of the EU and the Parliament itself have been silent in the face of a far more widespread infringement of liberties. Austria announced that it was going to send its citizenry into yet another lockdown. And that from February it would be mandatory for all citizens to have the Covid vaccination. No ifs or buts. In the future if you wish to leave your house in Austria you will have to be vaccinated.

Så hvorfor har ikke EU noe å si på at alle må underlegge seg et medisinsk regime for å slippe husarrest? undrer den engelske forfatteren og journalisten, som selv konstaterer at det er stor forskjell på minoritetsrettigheter. Hvis du er seksuelt skeiv, er det topp. Om du er vaksineskeiv, er det verst for deg.

Murray er selv vaksinert, men forsvarer retten til ikke å vaksinere seg:

I happen to disagree with the anti-vaxxers. I was no more concerned about taking the Covid vaccine than I was about taking the range of jabs I have had to take throughout my life for travelling through Africa and parts of the Far East.

Det er legitimt å være uenig:

But a certain portion of all our populations disagree. I think those people are misguided. But they have concerns that any liberal society should regard as legitimate, however wrong-headed.

I stedet blir det tilsynelatende stadig mer legitimt å tråkke på dem som ikke aksepterer et vaksineregime. At det er en dårlig strategi å tråkke på folk for å få dem til å skifte mening, ser ikke ut til å streife noen.

Det vi er vitne til, er ingen dramatisk folkehelsekrise som legitimerer tvangsmidler, mener Murray:

If Covid were Ebola then perhaps it would require the heavy-handed treatments that we now see. But it is not.

Hva folkehelsen angår, er korona et nokså begrenset problem:

It is a disease that disproportionately targets certain groups of people. Such as the obese. Has any country even yet bothered to run a serious campaign trying to stop obesity in our societies?

Murray bare antyder hva slags Pandoras eske som i prinsipp kunne åpnes hvis man anvendte mer generelt den hysteriske logikken hos dem som har fått korona på hjernen i en slik grad at det dominerer livet deres som et mentalt virus.

Hva om man satte seg fore å redusere belastningen på helsevesenet som skyldes ulykker eller dårlig helse, ved å påtvinge befolkningen drakoniske sikkerhets- og sykdomsforebyggende tiltak døgnet rundt?

En kunne unngå mange hodeskader ved å bruke hjelm hele tiden, både innendørs og utendørs. Stygge og – særlig hos eldre – livsforkortende bruddskader kunne forebygges ved å iføre seg polstrede vernedrakter som dempet støtet mot skjelettet ved fall. En app på telefonen kunne sperre bankkontoen for innkjøp av den tredje halvliteren med øl, som det måtte bli forbudt å betale med kontanter.

Eller hva med å gi alle ikke-vestlige menn i alderen 16 til 40 år generelt portforbud i den hensikt å forebygge volds- og seksualforbrytelser, som uunngåelig belaster helsevesenet?

Vi gjør naturligvis ikke noe av dette, men uvaksinerte kan altså behandles som annenrangs borgere, selv om de vaksinerte i henhold til data over dødelighet og sykehusinnleggelser er rimelig trygge. Noen vaksine mot å bli utsatt for forbrytelser foreligger derimot ikke.

Den virkelige skandalen med håndteringen av koronaepidemien, som nå er et mindre alvorlig folkehelseproblem enn for ett år siden, er at helsevesenet ikke har fått radikalt bedre beredskap. Politikerne som er ansvarlige for denne svikten, prøver i stedet å vise en slags handlekraft ved å innføre autoritære regler.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.