Oslo politidistrikt har åpnet etterforskning etter avsløringene rundt Stortingets pendlerboligordning. Det er foreløpig ingen mistenkte.

Politiet skal gjennomgå folkevalgtes praktisering av Stortingets pendlerregelverk, og undersøke om noen har gitt feilaktige opplysninger og mottatt uberettiget vinning.

Per nå er det ingen mistenkte i etterforskningen, opplyser politiet.

– Oslo politidistrikt har i dag hatt et internt møte og ser nå på organisering og innretning av etterforskningen, skriver påtaleleder Ole Rasmus Knudsen i Finans og spesialseksjonen til TV 2.

Etterforskningen ble utløst etter avsløringen om at stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) hadde hatt pendlerbolig fra Stortinget i en treårsperiode da hun bodde i Ski, kun 29 kilometer fra Stortinget. Stortingets egne regler tilsier at man må bo minst 40 kilometer unna Stortinget for å ha krav på pendlerbolig.

Hansen har nå trukket seg fra stillingen som stortingspresident.

Avsløringen om Hansens misbruk av pendlerboligordningen er den siste i en serie avsløringer om misbruk av Stortingets støtteordninger.

Les også: Ryggraden manglet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.