Professor i formuerett, Hans Fredrik Marthinussen sier til Adresseavisen at avsløringene om stortingspresident Eva Kristin Hansens pendlerbolig er de groveste han har sett til nå. Etter hans mening bør saken etterforskes av politiet.

Marthinussen som er professor i formuesrett ved Universitetet i Bergen, sier til Adresseavisen at de fleste andre i pendlerboligsakene har fortalt hvor de bor, og mener at Hansen-saken skiller seg ut. (NTB)

Professor Hans Fredrik Marthinussen, leder forskergruppe for formuerett, Det juridiske fakultet, UiB. Foto: UiB.no

– Det er det groveste jeg har sett i sakene rundt pendlerbolig, sier Marthinussen.

Det var tirsdag kveld at Adresseavisen skrev at Eva Kristin Hansen kan ha fått pendlerbolig av Stortinget i strid med reglene. Hansen bodde fra 2014 sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo, men leide samtidig en hybel i Trondheim som hun oppga som adresse. Ski er for nært Stortinget til å gi rett til pendlerbolig. (NTB)

Jusprofessor: – Det groveste jeg har sett (Adressa- bak mur)

 

Les også:

En stortingspresident uten moralsk kompass og en taus statsminister

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.