Det republikanske partiet i delstaten Wyoming anerkjenner ikke lenger Donald Trump-kritiske Liz Cheney som partimedlem.

Vedtaket i partiets sentralkomité i Wyoming ble gjort med 31 mot 29 stemmer, etter at lokale partigrupper i rundt en tredel av de 23 fylkene i Wyoming også besluttet å ikke lenger anerkjenne Cheney som republikansk partimedlem.

– Det er latterlig at noen som helst kan antyde at Cheney ikke er en konservativ republikaner, sier hennes talsmann Jeremy Adler.

– Hun er forpliktet som følge av sin ed overfor grunnloven. Dessverre har en del av det republikanske lederskapet i Wyoming forlatt dette grunnleggende prinsippet og i stedet tillatt seg selv å være gisler for løgnene til en farlig og irrasjonell mann, legger han til.

I februar besluttet et stort flertall i sentralkomiteen i Wyoming å irettesette Cheney, som er delstatens eneste republikanske representant, fordi hun stemte for å stille Trump for riksrett etter 6. januar-stormingen av Kongressen.

Cheney begrunnet riksrett-stemmen med at hun handlet i forsvar av grunnloven.

Les også:

Bård Larsen bor i USA, men vet det ikke

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.