Hva slags samfunn lever vi i når det å hylle og minnes en gjerningsmann som tydelig følger i jihadistene spor, får utfolde seg i norske medier uten nevneverdig kritikk?

Gjerningsmannen som ble skutt og drept av politiet tirsdag, etter å ha forsøkt å angripe tilfeldige personer og skadet en politibetjent, blir omtalt som en «engel» av sin bestevenn i VG og avisen avbilder gjerningsmannen med et barn på fanget, mens han utfører en kjent IS-hilsen. Kritikken glimrer med sitt fravær.

Mens vi har «engler» som går berserk med kniv her hjemme, spår førskolansatte i Sverige, nærmere bestemt Malmö, at æreskultur kan bli framtiden. Er fremtiden et segregert og gjennomrasistisk samfunn hvor muslimer blir satt opp mot ikke-muslimer, hvor alt blir verdsatt i halal og haram, og hvor en voksen kvinne ikke kan vise en naken underarm foran en fem år gammel gutt?

I kveldens Dagsorden diskuterer Øyvind Thuestad, Erling Marthinsen og Rebecca Mistereggen blant annet medienes ukritiske holdning til hyllesten av mannen som forsøkte å angripe tilfeldige forbipasserende med kniv i morgentimene på Bislett tirsdag og hvorvidt vi nå er avhengig av å ha et bevæpnet politi som små skyte for å ivareta borgernes trygghet.

Velkommen til sending klokken 18.00.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.