Emmanuel Macron besøker selskapet Framatomes produksjonsanlegg for kjernereaktorer i Le Creusot den 8. desember 2020. Foto: Laurent Cipriani / Pool via AP / NTB.

Frankrike vil bygge nye atomkraftverk for å møte økende energi- og klimautfordringer, sier president Emmanuel Macron.

– For å garantere Frankrikes energiuavhengighet og nå våre mål, spesielt karbonnøytralitet innen 2050, vil vi for første gang på flere tiår relansere bygging av nye atomkraftverk i landet vårt, sa Macron i en tale tirsdag.

Macron lovte også at Frankrike ville fortsette å utvikle fornybar energi.

– Hvis vi ønsker å betale rimelige priser for energien vår og ikke være avhengig av utlandet, må vi både fortsette å spare energi og investere i produksjon av karbonfri energi på vår jord, sa Macron.

Frankrike, som får mesteparten av sin elektrisitet fra kjernekraft, bygger for tiden bare en ny atomreaktor i Normandie.

Men arbeidet på stedet, som startet i 2007, er fortsatt ikke fullført. Det franske energiselskapet EDF sendte i vår en plan til regjeringen for mulig bygging av seks nye reaktorer.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂