Kveldens sending tar utgangspunkt i dagens knivdrama på Bislett. Tsjetsjeneren som i 2019 ble dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha stukket folk, ropte, som i 2019, «Allahu akbar!» gjentatte ganger. Etter å ha angrepet og skadet en politimann, ble han til slutt skutt og drept av politiet.

I nyhetens ferskeste øyeblikk velger subsidierte medier å utelate gjerningsmannens islamske rop, men portretterer ham som «gal i blikket». Det er en gjenganger når gjerningspersonen fritt gir sin trosbekjennelse til islam.

I kveldens Dagsorden diskuterer Erling Marthinsen, Christian Skaug og Rebecca Mistereggen mediers behov for å retusjere sannheten. Det er ikke bare nyheten fra Bislett som gjennomgår et slags ideologisk Photoshop før den slippes ut i verden, store mediehus velger aktivt å oversette «migrants» til «flyktninger», uten å ha språklig belegg for det.

Alf R. Jacobsen tar turen innom for å snakke om historisk dyneløfting og sin nyeste bok Stalins Svøpe.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.