Journalister skal forsøke å bore seg inn til kjernen. Derfor er de en trussel mot maktmennesker som har noe å skjule. I vårt samfunn er det mye som står på spill. Kongsberg-terroren har vakt oppsikt langt utenfor landets grenser, og ennå har vi ikke fått svar på de viktigste spørsmålene.

For å si det med Bjørneboe: Hvor har de sin råskap fra?

Norsk politi flytter seg nervøst på stolen. Det har de ikke lyst til å svare på. Men det må de. Hvis ikke vil andre gjøre det for dem.

Sjefen for PSTs kontraterrorpoliti, Arne Christian Haugstøyl, kommer med noen merkelige uttalelser til Aftenposten: Han sier at Bråthens handlinger var impulsive. Hvor har han dét fra? Politiet kan ikke si noe slikt kvalitativt nytt uten å begrunne det. Men det passer med at Haugstøyl kaller angrepet «lavskala». Her er det noe som skurrer kraftig: Fem drepte er ikke lavskala. Men det er såkalte self serving-uttalelser, beskrivelser som passer politiets modell av at Bråthen ikke var ekte muslim, men led av psykiske problemer.

Da er det lettere å bli beskrevet som impulsiv.

Men tenk om forklaringen er en helt annen? Tenk om terroren var planlagt i lang tid? Ali Harbi Ali hadde planlagt å drepe en britisk politiker i to år før han slo til og drepte David Amess.

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene!

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.