– Ifølge vår etterretning er det rundt 2.000 IS-medlemmer i Nord-Afghanistan, sa Putin i en videokonferanse med ledere i andre tidligere sovjetrepublikker fredag.

Han la til at IS-krigerne har planer om å forflytte seg gjennom de tidligere sovjetrepublikkene I Sentral-Asia land forkledd som flyktninger.

Etter at Taliban tok over makten i Afghanistan i august, har Russland holdt militære øvelser i Tadsjikistan og styrket militærbasen sin der. Kreml er blant annet bekymret for at islamistiske militante grupper infiltrerer de tidligere sovjetrepublikkene i Sentral-Asia.

Neste uke arrangerer Moskva internasjonale samtaler med USA, Kina og Pakistan om Talibans maktovertakelse i Afghanistan.

Dagen etter vil Taliban og andre regionale aktører snakke med russiske tjenestemenn om hvordan de skal samle opp internasjonal bistand for å avverge en humanitær krise i landet.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.